Dziś ponacinane ziemniaki,smarowane aromatycznym masełkiem.
Mozna je jeść jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa lub ryby.
Nacinane ziemniaki
- Kilka dużych ,umytych ziemniaków
- 100 g masła
- sól,pieprz,słodka papryka,czosnek granulowany,suszone chilli
W rondelku rozpuszczamy masło,dodajemy do niego przyprawy i smarujemy nim ziemniaki.
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy ziemniaki ok 1h 20 min co jakiś czas smarując je jeszcze przygotowanym wczesniej masłem.
Smacznego!
Też uwielbiam pieczone, chili sobie odpuszczę, ale może za to ciut twarożku ;)?
OdpowiedzUsuńja jadłam z kwaśną śmietanką :)
OdpowiedzUsuńOd dawna się do nich zabieram :) Wyglądają wspaniale i zapewne są przepyszne!
OdpowiedzUsuńale super pomysł na efektowne ziemniaki :)
OdpowiedzUsuńLubię, fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńczekają w kolejce aż je zrobię :)
OdpowiedzUsuńPiekłaś pod jakimś przykryciem?
OdpowiedzUsuńnie :) ale bez grzalki gornej - tylko termoobieg.
Usuńjest piękny!!!
OdpowiedzUsuńpyszne żonko moja :) ja to mam sie fajnie bo 1 wszystkiego probuje :)))
OdpowiedzUsuńże są pyszne to sie domyślam, ale że bardzo ładne to wiem :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńpyszne są - kiedyś mogłam je jeść codziennie - aż się przejadłam :-)
OdpowiedzUsuńzrobiłaś mi smaka, uwielbiam takie ziemniaki :)
OdpowiedzUsuńTez lubie takie ziemniaki
OdpowiedzUsuńto jest jedna z rzeczy ktora wciąż czeka w kolejce do zrobienia. cudne ziemniaczki.
OdpowiedzUsuńale urocze! przeapetyczne! ;)
OdpowiedzUsuńrobię podobne - ale bez chilli :D są przepyszne, a Twoje wyglądają pięknie na zdjęciach
OdpowiedzUsuńuwielbiam je! są tak pysznie maślane
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają:) kiedyś jadłam podobne.. faszerowane serem białym, szczypiorkiem z kawałkiem masła..mm:)
OdpowiedzUsuń