Zupa pomidorowa z ricottą i kaszą jaglaną
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 2 puszki pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego ( można pominać jeśli ktoś woli mniej intensywny smak)
- 2 łyżki ricotty
- 1 łyżka śmietany
- suszona bazylia
- pieprz
- kasza jaglana
Gotujemy kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Nakładamy do miseczek porcję kaszy i zalewamy zupą - podajemy od razu.
Smacznego!
Follow my blog with Bloglovin
muszę spróbowac- pomidorówka to moje ulubiona zupa, a i kasze jaglaną czesto jadamy
OdpowiedzUsuńZ kaszą jaglaną jeszcze nie jadłam, zazwyczaj z ryżem lub makaronem jadamy
OdpowiedzUsuńsuper propozycja...ja kaszę jaglaną "odkryłam" przy mojej 8miesięcznej córce dopiero...smakuje nam wszystkim...:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Trafne skojarzenie ze światłem:) Falka robiła zdjęcia w domu rodzinnym na przedmieściach:))
OdpowiedzUsuńZrobiłaś mi ochotę na pomidorową:P:))
Pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńjak pięknie wygląda, tak że zjadłabym ją nawet teraz, w nocy! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie gęste pomidorowe, włoskie smaki:)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł z jaglaną - tak jeszcze nie gotowałam :)
OdpowiedzUsuń