20 września 2012

Fusilli z bakłażanem i papryką w pomidorach

Chcemy z mężem troche schudnąć także bede starała się teraz gotować dania lekkie i zdrowe!
Dziś pełnoziarniste fusilli z sosem z bakłażana,papryki i pomidorów.


Fusilli z bakłażanem i papryką w pomidorach
przepis własny
  • Makaron pełnoziarnisty fusilli
  • 1 mały bakłażan
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól,pieprz,słodka papryka
  • 2 łyżki jogurtu light
  • kilka listków świeżej bazyli i rozmarynu

Na oliwie szklimy cebulę i posiekany czosnek.Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.Wklewamy 1/4 szklanki wody i dusimy do odparowania płynu.Bakłażan kroimy w plastry,lekko solimy,gdy pusci soki ,płuczemy,wycieramy,kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię.Dodajemy całą puszkę pomidorów i koncentrat. Dusimy kilka minut,dodajemy zioła,przyprawy i jogurt.
Gotujemy makaron i polewamy go gotowym sosem.
Smacznego!



10 komentarzy:

  1. uwielbiam takie jedzonko. Makarony pod każdą postacią i z każdym dodatkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna, zdrowa wersja :) Miłego czwartku!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystkie moje ulubione składniki - pycha

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie dosc, ze zdrowo, to jeszcze pysznie! Powodzenia w chudnieciu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie dania. Szybkie, smaczne i zdrowe.

    OdpowiedzUsuń
  6. zdrowie samo! pełnoziarniste makarony sprzyjają dietom, życzę powodzonka! z takimi smacznymi daniami nie będzie Wam ciężko ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. To juz 4 makaron jaki dzisiaj oglądam każdy kolejny lepszy od poprzedniego :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)