30 marca 2013

Pasta jajeczna z mascarpone

Dobra dobra niech już będą te jajka...
Podzielę się z Wami przepisem na pyszną ,kremową pastę z przepisu Kwestii Smaku


Pasta jajeczna z mascarpone i szafranem

jajka, ugotowane na twardo
2 pełne łyżki sera mascarpone (w temperaturze pokojowej)
2 łyżeczki soku z cytryny (niekoniecznie)
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz
mała szczypta szafranu roztarta w moździerzu i dodana do sera mascarpone


Przygotowanie:
  • Pasta jajeczna z mascarpone: Jajka ugotować na twardo (7 - 8 minut). Pokroić w kosteczkę, doprawić solą morską i wymieszać. Ser mascarpone rozetrzeć z sokiem z cytryny,szafranem,pieprzem i połączyć z jajkami. Pastą smarować chleb. Przechowywać w lodówce.




2 komentarze:

  1. bardzo lubię mascarpone, ale nigdy nie próbowałam go w takiej wersji! intrygujący pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawie sie zapowiada! Mascarpone uzywalam glownie do deserow, ale w takiej pascie jego delikatnosc musi sie sprawdzac :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)