Ziemniaczki z masłem i koperkiem
- kilka mniejszych ziemniaków
- 2 łyzki masła
- sól,pieprz
- garść posiekanego koperku
Ziemniaki myjemy dokładnie.Kroimy na mniejsze części.Wkładamy do naczynia żaroodpornego,mieszamy z rozdrobniony masłem,solą,pieprzem i połową koperku. Pieczemy w temp 180 stopni ok 45 minut co jakiś czas mieszając.Pod koniec pieczenia dodajemy resztę koperku ( możemy dodać jeszcze trochę masła) i gotowe!
Pyszne! Lubię jeszcze takie małe gotowane w całości, w mundurkach z dużą ilością masła i koperku :) Prawdziwa wiosenna uczta!
OdpowiedzUsuńi tylko czekać na młode polskie ziemniaczki... :)
OdpowiedzUsuńi jajo sadzone! :)
uwielbiam różne wariacje na temat ziemniaków:)
OdpowiedzUsuńpycha :) podobnie można upiec na grillu http://www.zgrilla.pl/czosnkowe-ziemniaczki-z-grilla/ :)))
OdpowiedzUsuń