3 kwietnia 2013

Pieczone ziemniaczki z masłem i koperkiem

Doskonałe jako dodatek do obiadu lub jako osobne danie do podania ze szklanką zsiadłego mleka lub kefiru :)


Ziemniaczki z masłem i koperkiem

  • kilka mniejszych ziemniaków
  • 2 łyzki masła
  • sól,pieprz
  • garść posiekanego koperku
Ziemniaki myjemy dokładnie.Kroimy na mniejsze części.Wkładamy do naczynia żaroodpornego,mieszamy z rozdrobniony masłem,solą,pieprzem i połową koperku. Pieczemy w temp 180 stopni ok 45 minut co jakiś czas mieszając.Pod koniec pieczenia dodajemy resztę koperku ( możemy dodać jeszcze trochę masła) i gotowe!



4 komentarze:

  1. Pyszne! Lubię jeszcze takie małe gotowane w całości, w mundurkach z dużą ilością masła i koperku :) Prawdziwa wiosenna uczta!

    OdpowiedzUsuń
  2. i tylko czekać na młode polskie ziemniaczki... :)
    i jajo sadzone! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam różne wariacje na temat ziemniaków:)

    OdpowiedzUsuń
  4. pycha :) podobnie można upiec na grillu http://www.zgrilla.pl/czosnkowe-ziemniaczki-z-grilla/ :)))

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)