24 maja 2012

Bruschetta



Bruschetta

Składniki:
  • pełnoziarnista bagietka
  • 2 dojarzałe pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka listków bazyli
  • oliwa z oliwek najlepszej jakości
Bagietkę przekrajamy na pół,skrapiamy obficie oliwą i opiekamy w piekarniku.
Pomidory sparzamy,obieramy ze skórki ,kroimi w kostkę i odsączamy na sitku z soku.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,posiekaną bazylię i doprawiamy solą i pieprzem.
Kładziemy na chrupiącej bagietce i zajadamy!!!
Smacznego!!!


5 komentarzy:

  1. Uwielbiam bruschettę! Taką podstawową lub z różnymi dodatkami. Zapraszam do mnie na: www.kulinarnapasja.blogspot.com, na moją bruschettę. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Z chęcią zjadłabym! :) Pięknie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  3. Z soczystymi i pachnącymi pomidorkami najlepsza!

    OdpowiedzUsuń
  4. To sie nazywa przekaska idealna :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)