23 października 2012

Muffinki korzenno - dyniowe




Muffinki dyniowe


  • 300 ml puree z dyni ( u mnie z zapasu z zeszłego roku)
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3/4 szkl cukru brązowego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/3 szkl roztopionego masła
  • 2 łyżki przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu
Tak jak to zazwyczaj z muffinkami : suche skłądniki mieszamy w jednej misce i mokre w drugiej. Łączymy wszystkie skłądniki mieszając nie za długo ręcznie( wtedy ciasto bedzie lżejsze).
Nakłądamy do foremek.Pieczemy 20-25 min w temp 180 stopni.
Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego :-)





9 komentarzy:

  1. Wspaniałe babeczki i piękny nagłówek! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Łączę się w dyniowym szaleństwie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wygladaja! Bardzo lubie dyniowe wypieki - zaraz obok zupy, to chyba najlepsza rzecz, jaka mozna zrobic z dyni :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm, ale apetycznie wyglądają:) porywam jedną:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Przez cukier puder sprawiają wrażenie bardzo delikatnych :)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiamy takie muffiny!:) juz w tym roku robilysmy, ale cos nie moga doczekac sie swojego posta...:p a u Ciebie jaki super nowy nagłówek:)) pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń
  7. Mam dyniowe puree zamrożone- chyba pora je użyć :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mam całą michę dyniowego puree - chyba będą muffinki :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)