Domowo
Pysznie!
Kluskie śląskie
- 1,5 kg ziemniaków
- 1 jajko
- mąka ziemniaczana
Uklepujemy je w misce i oddzielamy 1/4 porcji. "Wyciąginętą" cześc ziemniakó uklepujemy u góry,puste miejsce zaś zapełniamy mąką ziemniaczaną.Dodajemy jajko i mieszamy razem. Formujemy kluski z dziurką.Wrzucamy do osolonego wrzątku.Gotujemy do wypłynięcia.Smacznego!
ja robię bez jajka :) Tomuś uwielbia takie kluchy
OdpowiedzUsuńnie ma lepszego obiadu! a do tego rolada. takie rarytasy tylko w domku :)
OdpowiedzUsuńno.... uwielbiam!!!!!!!
OdpowiedzUsuńNasze śląskie są najlepsze! :)
OdpowiedzUsuńNiestety za śląskimi nie przepadam. u mnie w domu się nimi zajadają, a ja jakoś nie... Ale muszę przyznać, że ślicznie Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuń