Krem z pieczonych pomidorów
- 1 kg dojrzałych pomidorów
- 250 ml bulionu warzywnego
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- 1 czerwona papryka
- kilka suszonych pomidoró z zalewy
- sól,pieprz,bazylia suszona
Potem wrzucamy wszystko do blendera,wlewamy bulion i miksujemy.Przyprawiamy i podajemy z grzankami!!!
Apetyczne zdjęcia :) Już czuje jej smak!
OdpowiedzUsuńszkoda ze mojego mezczyzne tak ciezko namowic na pomidorowke.... :( twoja wyglada rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zupy! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAbsolutnie uwielbiam i miłuję takie przysmaki! :-)
OdpowiedzUsuńMniam! Uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńam! :)
OdpowiedzUsuńja uwielbiam zupy. Z pomidorów zawsze mile widziana :)
OdpowiedzUsuńpomidorową lubię pod każdą postacią!:)
OdpowiedzUsuńZ pieczonych pomidorów jeszcze nie robiłam, ale na pewno niedługo zrobię :) Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńjeszcze nie gotowałam, ale mialam okazję jeść - to niesamowite, jak pieczone pomidory wyjątkowo smakują :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń