2 listopada 2012

Krem z pieczonych pomidorów



Krem z pieczonych pomidorów


  • 1 kg dojrzałych pomidorów
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 1 czerwona papryka
  • kilka suszonych pomidoró z zalewy
  • sól,pieprz,bazylia suszona
Wszystkie warzywa myjemy,kroimy w dużą kostkę,cebulę w plastry,siekamy czosnek.Wszystko mieszamy razem i układamy na blachę. Posypujemy solą i polewamy oliwą. Pieczemy ok 30 minut w temp  180 stopni z funkcją Grill.
Potem wrzucamy wszystko do blendera,wlewamy bulion i miksujemy.Przyprawiamy i podajemy z grzankami!!!

10 komentarzy:

  1. Apetyczne zdjęcia :) Już czuje jej smak!

    OdpowiedzUsuń
  2. szkoda ze mojego mezczyzne tak ciezko namowic na pomidorowke.... :( twoja wyglada rewelacyjnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie zupy! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Absolutnie uwielbiam i miłuję takie przysmaki! :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja uwielbiam zupy. Z pomidorów zawsze mile widziana :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pomidorową lubię pod każdą postacią!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Z pieczonych pomidorów jeszcze nie robiłam, ale na pewno niedługo zrobię :) Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  8. jeszcze nie gotowałam, ale mialam okazję jeść - to niesamowite, jak pieczone pomidory wyjątkowo smakują :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)