3 czerwca 2012

Paczuszki z owocami,brazowym cukrem i miętą

Dziś proste i szybkie ciastka - paczuszki :)
Można robić je z różnymi owocami,do wyboru do koloru :)
U mnie były to truskawki i ananas ( osobno !! ).



Paczuszki z owocami,brązowym cukrem i miętą

  • ciasto francuskie ( pocięte na kwadraty)
  • kilka listków mięty
  • brązowy cukier
  • owoce ( mogą to być truskawki,brzoskwinie,rabarbar,ananas,maliny co tylko chcecie)
  • łyżka mleka  do posmarowania
Owoce pokrojone i odsączone mieszamy z brązowym cukrem ( ilość zależy od słodyczy samych owoców - do ananasów można dać mniej ). Siekamy listki mięty i dodajemy do owoców. Odstawiamy na pół godzinki żeby smaki się połączyły.
Na kwadraty ciasta nakładamy porcje owoców,zlepiamy. Górę paczuszki smarujemy mlekiem i posypujemy brązowym cukrem.
Pieczemy 15-20 min do zrumienienia!
Najlepsza z lodami waniliowymi ! :)
Smacznego


11 komentarzy:

  1. Wygladaja niesamowicie pysznie!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. francuskie ciasto górą. Często Ślubny piecze podobne ciasteczka, no bez mięty, nie pomyślał;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały, szybki przepis, z miętą muszą wspaniale smakować. Piękny talerzyk ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. oo bardzo lubię kreatywne wykorzystanie owoców ;) super ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. W sumie w lodówce zalega u mnie ciasto francuskie, więc możnaby stworzyć takie cudeńko :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Paczuszki z owocami są najlepsze pod słońcem:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Z ciastem francuskim zjem wszystko :)))

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam wypieki z ciasta francuskiego. Takie paczuszki to cos w sam raz dla mnie :))

    Pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń
  9. Dodatek miety intrygujacy :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)