4 lipca 2014

Krem pomidorowo soczewicowy z naleśnikowym makaronem


Pyszny, lekki i przede wszystkim zdrowy krem!

Składniki:
1-1,5 l bulionu warzywnego
 - 2 puszki krojonych pomidorów lub 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
1 pół szklanki czerwonej soczewicy
1 duża marchewka
sól,pieprz ,ew zioła do smaku
naleśniki np z poprzedniego dnia

Do bulionu wrzucamy opłukaną soczewicę i pomidory,pokrojoną w drobną kostkę marchewkę. Gotujemy do miękkości. Miksujemy na gładki krem,doprawiamy do smaku.
Naleśniki zwijamy w ciasne ruloniki i kroimy w ślimaczki.Podajemy z gorącą zupą.
Smacznego!



Wegetariański obiad III

5 komentarzy:

  1. świetny pomysł z tym naleśnikiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo ciekawy pomysł na podanie! podoba mi się ta wersja z naleśnikami i chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste a jakie efektowane! :) Pomysl super z nalesnikami! Czesto mi zostanie jeden czy dwa z poprzedniego dnia, ze tez nie wpadlam na takie proste rozwiazanie co z nim zrobic :)

    OdpowiedzUsuń
  4. nie wpadłabym na to żeby podać zupę z naleśnikiem ;p ale masz wyobraźnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bardzo smakowicie :)
    Pozdrawiam i Zapraszam do siebie: http://passionatanyprice.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)