13 czerwca 2011

Zupa ogórkowa ze świeżym koperkiem

Dziś zupa ogórkowa fotografowana zastęczpym aparatem, dlatego z góry przepraszam za jakość zdjęć.

Zupa pożywna i pyszna. Jedna z moich ulubionych :) Naprawde polecam !


Zupa ogórkowa z koperkiem

Składniki na duży garnek :
  • Domowy rosół  warzywny
  • 5-6 kiszonych ogórków
  • Kilka dużych ziemniaków
  • 1-2 marchewki ( mogą być te z wywaru)
  • pęczek koperku

Przygotowanie:
Do gotującego się rosołu wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki ( i ewentualnie marchewkę). Gotujemy do miękkośći na małym ogniu. Gdy ziemniaki będą miękkie ,dodajemy starte na tarce ogórki. Gotujemy również do miękkośći. Pod koniec gotowania dodajemy również posiekany koperek który doda zupie niesamowitego smaku i aromatu :)
Na talerzu można dodatkowo dodać kleks śmietany.
Smacznego!!!!

5 komentarzy:

  1. O, ogóreczki kwaszone, mniam :D
    Często dodaję do ogórkowej puszkę groszku-i jest groszkowo-ogórkowa

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm pyszna! bardzo lubię tego typu zupy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj i narobiłaś mi ochoty na ogórkową :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealna na lato. Uwielbiam ogórkową. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. ogórkową mogę jeść co drugi dzień :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)