21 maja 2011

Wiosenna zupa

Przepraszam ,ze długą nieobecność,ale mnóstwo spraw spadło mi na głowę i na bloga niestety nie starczyło za bardzo czasu.
Ale nadrabiam lekką zupą joarzynowo - botwinkową :)




Jarzynowo botwinkowa zupa

  • włoszczyzna
  • pęk botwinki
  • kalafior
  • kalarepa
  • trochę młodej kapusty
  • koperek
  • opcjonalnie groszek
  • Kilka ziemniaków 
  • Kilka brukselek 
  • liść laurowy
  • przyprawy które zazwyczaj dajemy do rosołu
Przygotowanie:
Z włoszczyzny robimy wywar. Odcedzamy. Włoszczyzne kroimy w kostkę i zostawiamy w miseczce. Pozostałe składniki kroimy i wrzucamy do zupy razem z liściem laurowym. Gotujemy na bardzo małym ogniu do miękkości.Wrzucamy pokrojoną włoszczyznę.Doprawiamy i dodajemy posiekany koperek. wiosenna zupa gotowa :) Najlepsza na następny dzień.
Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)