12 września 2013

Kotlety gryczane



Kotlety z kaszy gryczanej

- woreczek 100 g kaszy gryczanej
- 1 cebula
 - 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- sól,pieprz

Kaszę gotujemy do miękkości,studzimy.
Cebulę i czosnek szatkujemy,wrzucamy do miski.
Dodajemy kaszę i jajko.Miksujemy na gładką masę pod koniec dodając bułkę tartą.
Doprawiamy wg uznania.
Formujemy kotlety ( grubsze) i smażymy na oleju na złoto.
Podajemy z sosem pieczarkowym lub z duszonymi warzywami.

10 komentarzy:

  1. idealne! :)
    też dzisiaj jadłam kaszę gryczaną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniały pomysł na piątkowy obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja dawno kaszy gryczanej nie jadlam. W ogole jakos tak zapominam o kaszach, sama nie wiem czemu, skoro sa takie pyszne i zdrowe.

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysl! Strasznie dawno nie jadlam kaszy gryczanej...

    OdpowiedzUsuń
  5. Dzisiaj będę je tworzyć na obiadek :)
    z białej gryczanej :)

    OdpowiedzUsuń
  6. na ile kotlecików to jest przepis?

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)