7 czerwca 2013

Jajecznica z pomidorami

To moja ulubiona wersja jajecznicy :-)
Zazwyczaj pomidory obieram ze skóry,jednak dziś lenistwo zwyciężyło!


Jajecznica z pomidorami

- 2 jajka ( najlepiej eko albo z wolnego wybiegu)
- pół dużego,dojrzałego pomidora
- łyżeczka masła
-sól,pieprz

Pomidor sparzamy i obieramy ze skórki.Kroimy w kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pomidory.Dusimy do miękkości ( można dodać trochę wody by pomidory zmiękły,jednak trzeba pamiętać o tym by całkowicie odparowała).
Wbijamy jajka,przyprawiamy - smażymy i podajemy ze świeżym pieczywem!




9 komentarzy:

  1. Ładny talerz :)
    Kiedyś uwielbiałam jajecznicę z pomidorami, teraz wolę inne smaki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja dodaję jeszcze zielonej cebulki i np. skwarki boczusia :P albo szyneczkę w kostkę ! Mmmmm...

    OdpowiedzUsuń
  3. o tak ;) ja uwielbiam z pomidorami. Ba a z ogórkiem kiszonym albo konserwowym ! To są pyszności ;D
    Pozdrawiam
    Kropka

    OdpowiedzUsuń
  4. O tak, ja też najbardziej lubię z pomidorami :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Śniadaniowy klasyk! Też najczęściej robię z pomidorami! I jeszcze ze szczypiorkiem i najlepiej z otrębami :) Pycha!
    http://dariawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie jadłam jajecznicy w tym wydaniu ,ale przyznam ze zdjęcie kusi.Musze spróbować. Pozdrawiam Muffi.

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam... narobiłaś smaka! uwielbiam taką jajecznicę, często robię :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)