Cos prostego.Coś szybkiego.Coś pysznego.
Najlepsza z lodami.
Ktoś ma ochotę ? :)
Tarta z budyniem i morelami
1 op ciasta francuskiego
budyń waniliowy
1 łyżka masła
1 łyżka cynamonu
1 łyżka brązowego cukru
morele
Robimy budyń wg wskazówek na opakowaniu. dodajemy do niego masło i cynamon.
Ciasto francuskie wykładamy na blachę i rolujemy rogi.
Smarujemy budyniem.
Umyte i przekrojone morele układamy na cieście.
Posypujemy brązowym cukrem.
Pieczemy ok 15-20 min w temp 180 stopni do zrumienienia.
Smacznego!
Fantastyczna! Po Twojej zapowiedzi nie mogłam się już doczekać:)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia!
Mniam, ale mi teraz narobiłaś ochotę :>
OdpowiedzUsuńprawie udało mi się trafić ;)
OdpowiedzUsuńJutro spacer z dzieckiem na targ, po morele :)
pysznie wygląda!
Ja mam na nią ochotę ;D
OdpowiedzUsuńja mam ochotę:)mniam!
OdpowiedzUsuńJednak tarta :) Szybka i na pewno smaczna :)
OdpowiedzUsuńJa na pewno, bo pyszna :)
OdpowiedzUsuńja! :) zawsze na słodkie ;)
OdpowiedzUsuńCo za pytanie! Pewnie, ze mam ochote :)
OdpowiedzUsuńTeż mam ochotę:) Bardzo!
OdpowiedzUsuńOj tak, pyszna i szybka, każdy się skusi;)
OdpowiedzUsuńmmm, z morelami musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńja się wpraszam jak jeszcze coś zostało, a wątpię;) ciasto francuskie, budyń i morele zawsze!
OdpowiedzUsuńJuż od jakiegoś czasu chodzą za mną morele, a taki sposób na nie jest cudowny!
OdpowiedzUsuńTe morele wyglądają bosko! I jeszcze ten budyń, mniam :)
OdpowiedzUsuń