25 czerwca 2012

Tarta z budyniem i morelami

Cos prostego.Coś szybkiego.Coś pysznego.
Najlepsza z lodami.
Ktoś ma ochotę ? :)





Tarta z budyniem i morelami

1 op ciasta francuskiego
budyń waniliowy
1 łyżka masła
1 łyżka cynamonu
1 łyżka brązowego cukru
morele


Robimy budyń wg wskazówek na opakowaniu. dodajemy do niego masło i cynamon.
Ciasto francuskie wykładamy na blachę i rolujemy rogi.
Smarujemy budyniem.
Umyte i przekrojone morele układamy na cieście.
Posypujemy brązowym cukrem.
Pieczemy ok 15-20 min  w temp 180 stopni do zrumienienia.
Smacznego!

15 komentarzy:

  1. Fantastyczna! Po Twojej zapowiedzi nie mogłam się już doczekać:)
    Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, ale mi teraz narobiłaś ochotę :>

    OdpowiedzUsuń
  3. prawie udało mi się trafić ;)
    Jutro spacer z dzieckiem na targ, po morele :)
    pysznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jednak tarta :) Szybka i na pewno smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja! :) zawsze na słodkie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Co za pytanie! Pewnie, ze mam ochote :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Też mam ochotę:) Bardzo!

    OdpowiedzUsuń
  8. Oj tak, pyszna i szybka, każdy się skusi;)

    OdpowiedzUsuń
  9. mmm, z morelami musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ja się wpraszam jak jeszcze coś zostało, a wątpię;) ciasto francuskie, budyń i morele zawsze!

    OdpowiedzUsuń
  11. Już od jakiegoś czasu chodzą za mną morele, a taki sposób na nie jest cudowny!

    OdpowiedzUsuń
  12. Te morele wyglądają bosko! I jeszcze ten budyń, mniam :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)