29 maja 2012

Mini tarty ze szparagami i mozarellą

Sezon na szparagi w pełni,zazwyczaj jemy je jako dodatek do obiadu. poprostu - szparagi z sosem holenderskim.
Dziś jednak coś innego.
Naprawde lekkie i pyszne,w sam raz na obiad w słoneczny dzień.


Mini tarty ze szpragami

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka zielonych szparagów
  • mozarella
  • kilka plasterków cukini
  • kilka plasterków pomidora
  • kubeczek jogurtu greckiego
  • ząbek czosnku
  • sól,pieprz
Tartaletki wykładamy ciastem.
Jogurt grecki łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,solą i pieprzem.
Kładziemy delikatną wartstwę sosu na ciasto.
Szparagi obgotowujemy przez 3 min ( wczesniej ucinając zdrewniały końcówki)
Mozarellę kroimy w plastry i wykładam nią tartaletki.Na ser układamy cukinię,pomidor i szparagi.Posypujemy suszoną bazylią i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 min.
Smacznego!



12 komentarzy:

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)