Bruschetta
- pełnoziarnista bagietka
- 2 dojarzałe pomidory
- 2 ząbki czosnku
- kilka listków bazyli
- oliwa z oliwek najlepszej jakości
Pomidory sparzamy,obieramy ze skórki ,kroimi w kostkę i odsączamy na sitku z soku.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,posiekaną bazylię i doprawiamy solą i pieprzem.
Kładziemy na chrupiącej bagietce i zajadamy!!!
Smacznego!!!
Uwielbiam bruschettę! Taką podstawową lub z różnymi dodatkami. Zapraszam do mnie na: www.kulinarnapasja.blogspot.com, na moją bruschettę. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńZ chęcią zjadłabym! :) Pięknie wygląda!
OdpowiedzUsuńZ soczystymi i pachnącymi pomidorkami najlepsza!
OdpowiedzUsuńTo sie nazywa przekaska idealna :)
OdpowiedzUsuń