Nadszedł najwyższy czas żeby spróbować.
Z wielu przepisów wybrałam lekką zupę i urozmaiciłam ją serowymi pierożkami .
Zupa szparagowa
inspirowana przepisem Pinos
Składniki
2 l wywaru drobiowego lub warzywnego
pęczek zielonych szparagów pokrojonych na 2-3 cm kawałki (końce łodyg odłamane i zachowane na później)
1 cukinia
1 duża cebula
tortellini z nadzieniem serowym ( uzyłam gotowych)
W rondlu na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i plasterki cukini.
Dodajemy szparagi ( bez główek).Zalewamy bulionem. Dodajemy tortellini i gotujemy na malutkim ogniu do miękkości. Na koniec dodajemy główki szparagów i gotujemy jeszcze kilka minut.
Doprawiamy zupę solą i ewentualnie szczyptą chilli.
Smacznego!
bardzo fajny pomysł na urozmaicenie zupki szparagowej:)))) chyba się zainspiruję!:)
OdpowiedzUsuńSmaczny pomysł z tymi pierożkami :)
OdpowiedzUsuńszparagi w tym roku padły na okres mojej matury, kiedy do kuchni szłam tylko po kawę, a teraz już nie mogę ich dostać :/
OdpowiedzUsuńMmm ... pychotka :) Fajne połączenie
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ♥ Pati
Nie jadłam takiej zupy jeszcze, a wygląda bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńUuu taka zupa to dla mnie nowość :))
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda, super pomysł z tortellini
OdpowiedzUsuńCudowna zupa, pragnę takiej miseczki teraz :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się uzupełnienie zupy tymi pierożkami z serem Świetny pomysł
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy dodatek z tortellini :) super pomysł.
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis. Dziś robiłam. Wszyscy zajadali aż miło.
OdpowiedzUsuń