4 maja 2012

Kompot rabarbarowy

Pierwsze upalne dni za nami,a na targu pierwsze pęki rabarbaru. Jak można z tego nie skorzystać? :)



Kompot z rabarbaru
  • pęk rabarbaru
  • 1 jabłko
  • listki mięty
  • cukier ( według uznania)
  • woda
Rabarbar umyć i pokroić,zalać wodą. Jabłko pokroić na pół wrzucić do garnka.Wszystko gotować na małym ogniu,dodać cukier według uznania.
Odcedzić.Dodać listki mięty i schować do lodówki na minimum 2 h.



7 komentarzy:

  1. Uwielbiam kompot rabarbarowy, ale mięty jeszcze nie dodawałam, muszę spróbować, to może być fajny dodatek.

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też należę do fanów tego kompotu..;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię go od dziecka.
    Taki zestaw z majowym bzem bardzo mi się podoba.

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam, też u mnie zagościł kilka dni temu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. :) uwielbiam
    miło mi, że wzięłaś udział w akcji!:)

    Buziaki

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajny pomysł, na pewno wypróbujemy:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)