Pierwsze upalne dni za nami,a na targu pierwsze pęki rabarbaru. Jak można z tego nie skorzystać? :)
Kompot z rabarbaru
pęk rabarbaru
- 1 jabłko
- listki mięty
- cukier ( według uznania)
- woda
Rabarbar umyć i pokroić,zalać wodą. Jabłko pokroić na pół wrzucić do garnka.Wszystko gotować na małym ogniu,dodać cukier według uznania.
Odcedzić.Dodać listki mięty i schować do lodówki na minimum 2 h.
Uwielbiam kompot rabarbarowy, ale mięty jeszcze nie dodawałam, muszę spróbować, to może być fajny dodatek.
OdpowiedzUsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńja też należę do fanów tego kompotu..;-)
OdpowiedzUsuńLubię go od dziecka.
OdpowiedzUsuńTaki zestaw z majowym bzem bardzo mi się podoba.
uwielbiam, też u mnie zagościł kilka dni temu :)
OdpowiedzUsuń:) uwielbiam
OdpowiedzUsuńmiło mi, że wzięłaś udział w akcji!:)
Buziaki
Fajny pomysł, na pewno wypróbujemy:)
OdpowiedzUsuń