Kasza gryczana z sosem kurkowym i tymiankiem
- 0,5 kg kurek
- 2 woreczki kaszy gryczanej
- 200 ml smietany 30 %
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- suszony tymianek ( lub świeży)
- sól,pieprz
- w wersji mięsnej : piersi z kurczaka
Do wersji mięsnej : piersi z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do sosu.
Smacznego!
Zapisuję do wypróbowania w najbliższym czasie :)
OdpowiedzUsuńten sosik prezentuje się cudownie a pewnie smakuje jeszcze lepiej:)
OdpowiedzUsuńNie lubię ani kaszy gryczanej, ani kurek, ale jestem pewna, że mój M byłby zachwycony przepisem.
OdpowiedzUsuńZ kurkami pycha!
OdpowiedzUsuńWygląda dość zachęcająco! Jaka szkoda, że nie lubię kaszy gryczanej! Chociaż w takim wydaniu chyba i tak bym zjadła.. :)
OdpowiedzUsuńrobiłam taka kaszę z sosem kurkowym niedawno:) uwielbiam.... // co do chleba to sprawdzone przepisy są najlepsze:)
OdpowiedzUsuńulubione :D przepadam za takimi daniami i grzybami - tylko czemu mój niejadek anie grzybów nie weźmie do ust ani kaszy gryczanej ;/
OdpowiedzUsuńuwielbiam grzyby!:) danie się prezentuje bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuń