Zupa pożywna i pyszna. Jedna z moich ulubionych :) Naprawde polecam !
Zupa ogórkowa z koperkiem
Składniki na duży garnek :
- Domowy rosół warzywny
- 5-6 kiszonych ogórków
- Kilka dużych ziemniaków
- 1-2 marchewki ( mogą być te z wywaru)
- pęczek koperku
Przygotowanie:
Do gotującego się rosołu wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki ( i ewentualnie marchewkę). Gotujemy do miękkośći na małym ogniu. Gdy ziemniaki będą miękkie ,dodajemy starte na tarce ogórki. Gotujemy również do miękkośći. Pod koniec gotowania dodajemy również posiekany koperek który doda zupie niesamowitego smaku i aromatu :)
Na talerzu można dodatkowo dodać kleks śmietany.
Smacznego!!!!
O, ogóreczki kwaszone, mniam :D
OdpowiedzUsuńCzęsto dodaję do ogórkowej puszkę groszku-i jest groszkowo-ogórkowa
mmm pyszna! bardzo lubię tego typu zupy :)
OdpowiedzUsuńOj i narobiłaś mi ochoty na ogórkową :)
OdpowiedzUsuńIdealna na lato. Uwielbiam ogórkową. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńogórkową mogę jeść co drugi dzień :)
OdpowiedzUsuń