Ale nadrabiam lekką zupą joarzynowo - botwinkową :)
Jarzynowo botwinkowa zupa
- włoszczyzna
- pęk botwinki
- kalafior
- kalarepa
- trochę młodej kapusty
- koperek
- opcjonalnie groszek
- Kilka ziemniaków
- Kilka brukselek
- liść laurowy
- przyprawy które zazwyczaj dajemy do rosołu
Przygotowanie:
Z włoszczyzny robimy wywar. Odcedzamy. Włoszczyzne kroimy w kostkę i zostawiamy w miseczce. Pozostałe składniki kroimy i wrzucamy do zupy razem z liściem laurowym. Gotujemy na bardzo małym ogniu do miękkości.Wrzucamy pokrojoną włoszczyznę.Doprawiamy i dodajemy posiekany koperek. wiosenna zupa gotowa :) Najlepsza na następny dzień.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)