Dzis typowo " letnie" muffinki. Z czekoladą i konfiturą z mango,marakuji i ananasa :)
Przepis banalny,a radość z jedzenia nieziemska :)
Muffiny czekoladowe z tropikalną konfiturą
12 babeczek
Składniki
300 g mąki
5 dużych łyżek cukru
Kakao ( według uznania)
łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
100 ml mleka
150 g śmietany
100 g rozpuszczonego ,wystudzonego masła
Konfitura z ananasa,marakuji i mango ( użyłam z Łowicza)
Przygotowanie:
Sucha składniki pomieszałać razem w misce. Mleko,maslo,smiatanę i jajko w osobnej misce wymieszać trzepaczką. Do suchych składnikow dodać mokrę i dokładnie wymieszać trzepaczką lub mikserem. Nagrzewamy piekarnik do temp 175 stopni.
Do foremek wlewamy połowe porcji i dodajemy małą łyżeczkę konfitury. Zalewamy kleksem ciasta by pokryć konfiturę. Pieczemy w piekarniku ok 20 minut.
Smacznego !!!
nie wątpię w to, że to nieziemska przyjemność:) pozdrawiam serdecznie!:)
OdpowiedzUsuńMuffiny uwielbiam ponieważ szybko się je robi i zawsze wychodzą. I bardzo żałuję że piekarnika nie mam, jeszcze bardziej kiedy patrzę na ten przepis i na Twoje zdjęcia!!!
OdpowiedzUsuńmniam!!!
Monika z
www.bentopopolsku.blogspot.com