Sałatka z brukselki
250 g brukselki
puszka czerwonej fasoli
pól pora
3 łyżki oliwy aromatyzowanej czosnkiem
łyżka masła
2 łyżki miodu
garść słonecznika
sól,pieprz
Brukselkę gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Po siekamy na plasterki i podduszamy na oliwie z masłem.
Do pora dodajemy brukselkę,podsmażamy lekko,dodajemy miód i fasolę.
Dusimy kilka minut.Doprawiamy,posypujemy słonecznikiem i gotowe!
dzięki za przyłączenie się do akcji! :)
OdpowiedzUsuńnie lubie brukselki ale twoja propozycja wyglada smakowicie :)
OdpowiedzUsuńwiem, że nikt nie przepada za zostawianiem linków do siebie, ale w innym wypadku ciężko byłoby się nam wszystkim znależć:)
U mnie jest mix kuchni,moody, kosmetyków itp. jeśli masz ochote sprawdzić to zapraszam :)
mybeautyjoy.blogspot.co.uk
Rewelacyjny przepis, gratulacje :).
OdpowiedzUsuń