16 października 2013

Sałatka z brukselki na ciepło



Sałatka z brukselki

250 g brukselki
puszka czerwonej fasoli
pól pora
3 łyżki oliwy aromatyzowanej czosnkiem
łyżka masła
2 łyżki miodu
garść słonecznika
sól,pieprz

Brukselkę gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Po siekamy na plasterki i podduszamy na oliwie z masłem.
Do pora dodajemy brukselkę,podsmażamy lekko,dodajemy miód i fasolę.
Dusimy  kilka minut.Doprawiamy,posypujemy słonecznikiem i gotowe!





3 komentarze:

  1. dzięki za przyłączenie się do akcji! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie lubie brukselki ale twoja propozycja wyglada smakowicie :)
    wiem, że nikt nie przepada za zostawianiem linków do siebie, ale w innym wypadku ciężko byłoby się nam wszystkim znależć:)
    U mnie jest mix kuchni,moody, kosmetyków itp. jeśli masz ochote sprawdzić to zapraszam :)
    mybeautyjoy.blogspot.co.uk

    OdpowiedzUsuń
  3. Rewelacyjny przepis, gratulacje :).

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)