Krem z pieczonej cebuli
- 4 Duże cebule
 - 1 l buliony warzywnego
 - 200 ml białęgo półwytrawnego wina
 - oliwa z oliwek
 - sól,pieprz
 - szczypta gałki muszkatołowej
 - szczypta brązowego cukru
 - czerstwa bułka
 - żółty ser
 
Po upieczemyniu wrzucamy cebulę do bulionu,wlewamy wino i gotujemy na małym ogniu jeszcze ok 30 min.Doprawiamy.Miksujemy.
Podajemy z grzanką.
Smacznego!
zupka cebulowa, mniam :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam cebulową, a tak jeszcze nie robiłam, muszę spróbować! Pomimo spalonej żarówki wygląda bardzo smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńCo tam zdjecia, zupa musi byc wspaniala i bardzo rozgrzewajaca :)
OdpowiedzUsuńPyszna! Strasznie lubię takie zupki:)
OdpowiedzUsuńA na takie warunki Twoje zdjęcia i tak wyszły nie złe:)
uwielbiam kremy, a te grzanki wyglądają mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńI bez żarówki zupa wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuń