Przedstawie dziś przepis na mój ulubiony sos do ruskich pierogów.
Jest bardzo prosty,o lekkim chrzanowym smaku.
Polewam nim pierogi okraszone czerwoną,skarmelizowaną cebulką - pycha!
Składniki na 1 porcję:
1 łyżeczka masła
3 łyżki śmietany 30 % lub Rama Cremfine
2 łyżeczka chrzanu
sól,pieprz
W małym rondelku roztapiamy masło,dodajemy śmietanę i chrzan. Mieszamy i chwilkę gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia. doprawiamy i gotowe!!!!!!!
świetny pomysł! kilka dni temu robiłam pierogi ruskie, ale nie przyszło mi do głowy zeby zrobić do nich sosik. U nas zawsze klasycznie: masełko i cebulka:) fajna propozycja, muszę kiedyś wypróbować
świetny pomysł! kilka dni temu robiłam pierogi ruskie, ale nie przyszło mi do głowy zeby zrobić do nich sosik. U nas zawsze klasycznie: masełko i cebulka:) fajna propozycja, muszę kiedyś wypróbować
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis, spróbuję!
OdpowiedzUsuńSmakowity sosik:)
OdpowiedzUsuńPrzepis na sosik super, pewnie wykorzystam , natomiast nie do pierogów ruskich. Te lubię najbardziej z masełkiem, lub skwarkami:)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam ruskich z sosem, ale pomysł fajny :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, taki sosik chrzanowy do pierogów ruskich musi znakomicie pasować :)
OdpowiedzUsuńświetny sosik Gartuluję!
OdpowiedzUsuń