Krem z bobu z miętą
- 1 litr bulionu warzywnego
- 0,5 kg bobu
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- kilka listków świeżej mięty
- sól,pieprz
- czerstwe pieczywo na grzanki
Zawartość patelni dodajemy do gotującego się wywaru. Dusimy na małym ogniu ok 5 min i dodajemy obrany bób.Gotujemy do miękkości. dodajemy posiekaną miętę. Studzimy lekko i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy.Podajemy z grzankami !
Smacznego
fajny ten dodatek mięty ;]
OdpowiedzUsuńciekawe połączenie smakowe! ta mięta musi dodawać mega fajny posmaczek...
OdpowiedzUsuńMięta i bób zawsze się lubily ;))
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis :) z chęcią bym spróbowała
OdpowiedzUsuńMuszę podsunąć mojej mamie ten przepis. Ona lubi bobik.
OdpowiedzUsuńZapraszam też na mojego bloga.
pysznie i lekko orzeźwiająco! :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz widzę taką potrawę :)
OdpowiedzUsuńBób uwielbiam ale nigdy jeszcze nie jadłam takiego kremu.
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie.
Pozdrawiam ♥ Pati
Mmmm, u mnie mięta odpada, ale taki kremik z bobu chętnie zrobię ;)
OdpowiedzUsuńfajna, letnia potrawa:)
OdpowiedzUsuńwooow co za fajne połączenie:)
OdpowiedzUsuń