tag:blogger.com,1999:blog-4404985499809897489.post2184141972578598540..comments2024-03-18T20:47:01.213+01:00Comments on Seven days in sunny june || kulinarnie , lekko i smacznie: Chleb pszenno - zytniMadleinehttp://www.blogger.com/profile/00278834099324796884noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4404985499809897489.post-75442894093037936232014-05-13T11:40:02.912+02:002014-05-13T11:40:02.912+02:00Właśnie upiekłam swój 3 chleb w życiu z czego 2 to...Właśnie upiekłam swój 3 chleb w życiu z czego 2 to zakalce. Ten wyszedł cudownie. Mała różnica to tylko taka,że użyłam mąk pełnowartościowych. Chleb wyrósł przepięknie. Dziękuję za przepis..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4404985499809897489.post-66341141630951601532011-09-28T12:14:27.973+02:002011-09-28T12:14:27.973+02:00Jaki chlebek! Jakie zdjęcie!
PIĘKNE!
pozdrawiam g...Jaki chlebek! Jakie zdjęcie!<br />PIĘKNE!<br /><br />pozdrawiam gorąco! :*nat.https://www.blogger.com/profile/00316364915863619155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4404985499809897489.post-87347516707581487732011-09-27T22:47:17.636+02:002011-09-27T22:47:17.636+02:00Z tego przepisu? Moim zdaniem (to znaczym, z mojeg...Z tego przepisu? Moim zdaniem (to znaczym, z mojego doświadczenia) upieczenie chleba żytniego bez zakwasu graniczy właściwie z cudem... Ja bym dodała 2-3 łyżki zakwasu żytniego i myślę, że to by mu pomogło wyrosnąć. Też kiedyś próbowałam piec żytnie i pszenne pełnoziarniste na drożdżach i właściwie spełzło to na cienkich, słabo wyrośniętych, zbitych bochenkach.Kubełek Smakowyhttps://www.blogger.com/profile/05104039625600406297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4404985499809897489.post-19784502189781981252011-09-27T22:12:40.666+02:002011-09-27T22:12:40.666+02:00Ale ciesze sie ze tym razem mi sie udało i chelebk...Ale ciesze sie ze tym razem mi sie udało i chelebk urosl bo ostatnio miałam 2 zakalce ;/Madleinehttps://www.blogger.com/profile/00278834099324796884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4404985499809897489.post-72421811902562815792011-09-27T22:09:01.304+02:002011-09-27T22:09:01.304+02:00Urosło,ale też było dużo ciasta na małą foremkę :)...Urosło,ale też było dużo ciasta na małą foremkę :) A typ rzeczywiscie 720 . Zapomniałam napisać. Taki znalazłam przepis w notatniku mamy i jak widać udało się - nawet jak na taką małą ilość drożdzy :)Madleinehttps://www.blogger.com/profile/00278834099324796884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4404985499809897489.post-34264721091875740252011-09-27T21:49:56.325+02:002011-09-27T21:49:56.325+02:00Madleine, powinnaś sprecyzować, o jaką mąke żytnią...Madleine, powinnaś sprecyzować, o jaką mąke żytnią chodzi. Podjerzewam, że o typ 720, bo wątpię, że same drożdże "uciągną" wyższy typ. Dziwi mnie też tak mała ilość drożdży, normalnie do lekkiego ciasta drożdżowego dodajemy 7g suchych na 500g mąki, a tutaj jeszcze z mąką żytnią... To naprawdę tak ładnie Ci urosło ;-)?Kubełek Smakowyhttps://www.blogger.com/profile/05104039625600406297noreply@blogger.com